Annuitásos hitel

Annuitásos hitel jelentése

Az annuitásos hitel a lineáris formula ellentéte, ami azt jelenti, hogy a futamidő egészében vagy egy bizonyos periódusában fix havi költségekkel törleszthetjük tartozásunkat a pénzintézet felé.

A kérdéses kölcsönkonstrukció esetén a törlesztőrészletek jellemzően a tőkéből, a kamatból és a kezelési költségből tevődnek össze, de ezek aránya minden hónapban megváltozik, ennek köszönhetően tud a díj állandó maradni.

Fontos tudni, hogy a törlesztés első időszakában az annuitásos hitel esetén előfordulhat, hogy a tőketartozás csak minimálisan csökken, hiszen az első periódusban főként a kamatot fizetjük, de a futamidő végéhez közeledve ez változik, és egy idő után már csak a tőketartozás marad.

Ez a hitelkonstrukció több szempontból is előnyös lehet, de a leginkább azért, mert egy ideig garantáltan előre tudunk számolni a havi törlesztőrészletekkel, nincs állandó változás a bekért összegeken.

Mivel alkalmazható adósságrendezésre, ezért ez a formula főként hitelkiváltáskor lesz ideális, hiszen egy ideig garantáltan fix részletekkel kalkulálhatunk, ami segíthet egy nagyobb pénzügyi válság után megteremteni a saját anyagi stabilitásunkat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.