BUBOR

BUBOR jelentése

A BUBOR a Budapest Interbank Offered Rate rövidítése, mely magyarul a budapesti bankközi forint-hitelkamatláb jelölése. Összegét minden esetben a kereskedelmi bankok kihelyezési rátájának az átlaga határozza meg.

Egy olyan állandóan változó százalékos értékről van szó, melyet napi szinten a Magyar Forex Társaság, a Magyar Nemzeti Bank és a honi hitelintézetek deviza- és pénzpiaci kereskedők szakmai szervezete közösen számol ki. A BUBOR 1996 augusztusában jelent meg a magyar kölcsönpiacon, és vált a forint alapú hitelszerződések kamatbázisává, vagyis az általa meghatározott érték meghatározza, hogy az adósoknak mekkora törlesztőrészletet kell fizetnie az adott hónapban a hitelező felé.

Jelenleg a BUBOR referenciaszintet jelent a változó kamatozású hitelek mellett minden hasonló tulajdonsággal rendelkező betét, valamint a tőzsdei és a tőzsdén kívüli kamatügyletek elszámolásakor is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.