Revolut Business – minden, amit 2020-ban tudni érdemes

A Revolut kártya 2020-ban is az egyik legjobb alternatívának tekinthető, ha külföldi deviza alapú költekezéseinket mindig kedvezményes árfolyamon szeretnénk bonyolítani, méghozzá különféle extra díjak és rejtett költségek nélkül.

A szolgáltatáshoz tartozik egy kifejezetten cégek számára tervezett vállalkozói számla is, mely Revolut for Business név alatt egyrészt már elérhető Magyarországon is, másrészt pedig rengeteg tekintetben ugyanolyan előnyökkel szolgál, mint a közönséges Revolut kártya.

A Revolut for Business előnyei

 • Alapszámla esetén nincsenek extra költségek és havidíjak.
 • Teljesen ingyenes kártyaigénylés éves számlavezetési díj nélkül.
 • Költségmentes pénzmozgatás más Revolut számlákra, kapcsolódjon az akár magánszemélyhez, akár egy másik vállalkozáshoz.
 • Egy bizonyos kereten belül díjmentes utalás helyi és nemzetközi számlákra.
 • Rendkívül kedvező utalási költségek a keretösszeg túllépését követően.
 • Kedvező árfolyamú devizaváltás.
 • Forint és többféle devizaalapú számlavezetési lehetőség.
 • Prémium számlacsomag esetén a különféle számlázó és üzleti szoftverekkel való összekapcsolhatóság.
 • Társított okostelefonos applikáció, mely segít a pénzügyek kezelésében. 
 • IBAN utalások indítása.
 • Saját GBP és EUR IBAN szám minden számlához.
 • Virtuális kártyák és feltöltős debit kártyák igénylésének lehetősége

A Revolut for Business hátrányai

 • Kizárólag euróban és angol fontban vezetett számlaszámunk lesz.
 • Ha forint alapú utalás érkezik a számlára, az ugyanúgy nemzetközi utalásnak számít majd, ami bizonyos esetekben magasabb költségekkel járhat.
 • Nincs lehetőség készpénzes befizetésre.
 • Az ügyfélszolgálattal egyelőre csak angol nyelven lehet kommunikálni.

A Revolut for Business számla prémium csomagjai

Egyéni vállalkozók és nagyobb cégek számára a Revolut for Business számlacsomag alapváltozata teljesen ingyenes, azonban ennek korlátai vannak főként az utalások és egyéb hasznos funkciók tekintetében, így léteznek különféle prémium csomagok, hogy minden igény kiszolgálásra kerülhessen. 

Jelenleg három prémium csomag létezik:

 1. Az alapszintet kiszolgáló Grow havi 7500 forintnak megfelelő összegért.
 2. A legnépszerűbb, átszámítva mintegy 30 ezer forintba kerülő, főként középvállalkozásokat célzó Scale.
 3. Végül pedig a 300 ezer forintért kínált Enterprise, mely gyakorlatilag minden tekintetben végtelen lehetőséget kínál a nagyvállalkozásoknak.

Az egyes csomagok között jelentős eltérések vannak, így míg a Grow számlával mindössze 10 extra kártya igényelhető, addig a Scale esetében már 30, míg a legdrágább opció esetén korlátlan. Ezen felül nagy különbségeket tapasztalhatunk például a belföldi és a külföldi utalások számának korlátozásában, illetve a havi szinten kedvező árfolyamon váltható deviza mennyiségében is, amennyiben tehát ezek kapcsán szeretnénk tágítani egy kicsit a Revolut for Business vállalkozói számlánk határait, érdemes alaposan átgondolni a döntést.

Így igényelhetünk Revolut for Business számlát

Ha vállalkozásunk számára saját Revolut for Business számlát szeretnénk, akkor nincs más teendőnk, mint kitölteni az online formában elérhető igénylő űrlapot, melynek beküldését követően csak meg kell várnunk az engedélyezési folyamat végét. Ez egyéni vállalkozások esetén a legtöbbször mindössze néhány órát vesz igénybe, de nagyobb cégeknél rengeteg szempontot ellenőriznie kell a szolgáltatónak, így akár napokig eltarthat a folyamat. 

Amint megkaptuk az engedélyt a saját számla megnyitásához, a Revolut különféle dokumentumokat kér majd tőlünk, így közüzemi számlákat, az üzemeltetési cím vagy a székhely igazolását, az irodabérléshez kapcsolódó számlákat, esetleg alkalmazotti bérjegyzékeket. Ezek feltöltésével és elfogadásával üzleti számlánk azonnal használható lesz.

Rendkívül lényeges azonban, hogy mint minden céges bankszámlát, úgy a Magyarországon hatályban lévő jogszabályok értelmében természetesen a Revolut for Business-t is be kell majd jelentenünk a NAV felé. Kisebb vállalkozásoknak elegendő lehet, ha pusztán ezzel az egy számlával rendelkeznek, a társas vállalkozásokat vagy ÁFA-körös egyéni vállalkozókat azonban a NAV külön magyar vállalati bankszámla megnyitására is kötelezheti.

A Revolut for Business, mint befektetés

A hagyományos Revolut számlákat nagyon sokan használják befektetési célzattal, üzleti típusáról azonban tudni kell, hogy egyelőre nem alkalmas ilyesmire a klasszikus formájában, hiszen hiába tárolunk rajta nagyobb összegeket, nem kapunk utánuk kamatot. Ennek az oka leginkább az, hogy nem egy komplett bankrendszer áll a háttérben, csak egy pénzügyi szolgáltató, azonban a későbbiekben mindez változhat, mint ahogyan például a vállalkozói hitelek is megjelenhetnek a jövőben a Revolut for Business számlák tulajdonosainak.

Devizaváltás a Revolut for Business számlán

A devizaváltás gördülékenysége és egyszerűsége alighanem az egyik legfontosabb előnye a Revolut üzleti számlájának, aminek az oka nem más, minthogy a váltásra és a jóváírásra sem kell órákat vagy napokat várnunk, a célszámlán azonnal megjelenik az összeg. Mindez ráadásul minimális költségekkel, hiszen még ingyenes számla esetén is csak 0,4 százalékkal a bankközi árfolyam alatt történik a tranzakció, amit természetesen mindegyik prémium csomag esetén nullára redukálhatunk a havi limit eléréséig.

Fontos tudni, hogy a Revolut for Business számla esetén is érdemes inkább hétköznapokra időzíteni a devizaváltást, mert hétvégi tranzakciók mellett plusz 1 százalékos váltási díjat számolnak fel. Hasonlók a feltételek akkor is, ha úgy szeretnénk devizát váltani, hogy nincs elegendő fedezet az adott számlán, és egy másikat kell bevonnunk a folyamatba, noha a költségeink a legtöbbször még így is jóval kedvezőbbek, mintha egy hagyományos bankkártyával intéznénk a váltást.

Készpénz felvétele Revolut for Business számláról

Természetesen a Revolut üzleti számlája is alkalmas készpénz felvételére, ennek azonban egyrészt vannak korlátai, másrészt minden egyes tranzakció extra költségekkel jár, ami a felvett pénzösszeg 2 százalékát jelenti. Világos, hogy a Revolut for Business csomag nem a készpénzfelvételre lett tervezve, de a lehetőség – a hátrányok ismeretében – adott lesz. 

Mennyire biztonságos a Revolut for Business üzleti számla?

Egészen nyilvánvaló, hogy egy üzleti számla esetén nagyon fontos kérdés lesz a biztonság, hiszen egyetlen vállalkozás se szeretné saját vagy ügyfelei megélhetését ingoványos alapokra helyezni.

A használat tekintetében a Revolut for Business ugyanolyan biztonságos, mint bármelyik banki számlacsomag, aminek az oka nem más, minthogy a Revolut minden komolyabb biztonsági előírásnak megfelel ebből a szempontból, hiszen a szolgáltatás megkapta az EU-s banki licencet. Mivel a Visa, a Maestro vagy a Mastercard belső szabályzatai a mérvadók minden bankkártyás tranzakciónál a Revolut berkein belül is, ezért a náluk érvényes előírások és szabályok élveznek prioritást ebben az esetben is.

Egészen más kérdés azonban, hogy biztonságos-e pénzt tárolni egy Revolut üzleti számlán? Ezen a téren már lehetnek kiskapuk! Bár a Revolut számlákon tartott pénzek a Lloyds Banking Group elkülönített zsebeiben vannak, melyek érinthetetlenek a szolgáltató számára – tehát nem tudják elkölteni a pénzünket azért, hogy biztosítsák a saját működésüket –, azonban az Országos Betétbiztosítási Alap például már nem ismeri el ezeket a számlákat, így a rajtuk tárolt összegeket sem biztosítják.

Amennyiben tehát olyan helyzet állna elő, hogy valamelyik kiskapu miatt a Revolut nem tudja kifizetni a betéteseket a számlán tárolt összegekből, netán a számlavezető bank tönkremegy, akkor teljesen elbúcsúzhatunk a pénzünktől, hiszen egyetlen betétbiztosítási alap sem vállal rá fedezetet vagy garanciát.

Kinek ideális a Revolut for Business vállalati számla?

Alighanem a legfontosabb kérdés, hiszen a fentiek alapján vegyes kép alakulhatott ki azzal kapcsolatban, hogy magyar cégtulajdonosok vagy egyéni vállalkozók közül kik azok, akiknek érdemes lehet elgondolkozni a Revolut for Business vállalati számla nyitásán? 

 • Kifejezetten előnyös az üzleti számla akkor, ha a vállalkozás euróban vagy angol fontban könyveli a bevételeit, hiszen ezzel rengeteget lehet spórolni a kedvezőbb devizaváltás mellett.
 • Szintén szerencsés választás akkor, ha gyakran kell kifizetéseket indítanunk valamilyen devizában.
 • Nem elhanyagolható lehetőség továbbá, hogy Revolut kártyák között ingyenes az utalás, ami már egy kisebb vállalkozás esetében is rendkívül költséghatékony megoldás lehet.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.